Waarom Doesmee?

Doesmee is ontwikkeld met als doel: mensen zo lang mogelijk gezond te houden. Daarbij hoort een gezond leven en een gezonde zakelijke carrière.

In de praktijk gaan de meeste mensen vol enthousiasme aan het werk na het voltooien van hun opleiding. Het vormgeven van een zakelijke carrière blijkt al snel samen te samen te vallen met allerlei levensvraagstukken. Voor jongeren breekt daarbij een hectische periode aan waarin de eerste lifetime events zich aandienen zoals relaties, het kopen van een huis of het krijgen van een eerste kind. Vragen rondom werken en leven kunnen dan opeens door elkaar lopen. Als klap op de vuurpijl komen sommige medewerkers er als veertiger achter dat ze 'te oud' worden bevonden voor de arbeidsmarkt. Al deze ontwikkelingen kunnen een grote impact hebben.

Feit is dat meedoen voor iedereen waardevol blijft, ongeacht de leeftijd.

Onderzoeksgegevens tonen aan dat veel mensen rond hun 67e – ondanks dat dit wordt gezien als een leeftijd om met pensioen te zijn – nog steeds actief en vitaal zijn. In plaats van binnen 'achter de geraniums zitten', is het een beter idee om naar buiten te gaan en na te denken over de vraag: "Hoe kan ik zo lang mogelijk blijven meedoen?"

Hoewel de maatschappij hier dikwijls anders tegenaan kijkt, is leeftijd voor Doesmee geen issue. Het is normaal om ook op hogere leeftijd een drang tot ontplooiing te hebben. Wetenschappers spreken in dat kader niet voor niets over de nieuwe adolescentie van 67-87 jaar. Het zou zonde zijn om niets met de gedurende de levensloop opgebouwde mentale verworvenheden te doen, bijvoorbeeld om generatie Z, de millenials en generatie X te ondersteunen.

Doesmee is opgericht door Geert-Auke Westra, vanuit de overtuiging dat het van groot belang is om oplossingen te vinden om gezond ouder te worden binnen de complexiteit van werken. Om dit te realiseren, is het nodig om met medewerkers en leidinggevenden in gesprek te blijven over gezond werken en leven. Wat is er nodig om mee te blijven doen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

(Esc)

Zoeken in de website

Gevonden: